Затворен комплекс от самостоятелни екологични къщи

Затворен комплекс от самостоятелни екологични къщи

Квартал: кв. Бояна
Къщи: 360-441 кв.м.
Етап: в строеж

Новоизграждащ се комплекс от затворен тип, разположен в полите на Витоша и само на 15 минути с кола до центъра на столицата. Състои се от 13 еднофамилни къщи с РЗП от 360 кв.м. до 441 кв.м. На територията на комплекса е разположена и административна офис сграда с паркоместа за гости. 

Къщите са три типа: тип А – 3 къщи, тип Б – 9 къщи и тип В – 1 къща. Всяка къща се продава с двор като във всеки един е възможно изграждане на открит басейн.
Облицовката на сутерена е от естествен камък, облицован с хидроизлоация. Преградните стени в сутерена не са носещи и е възможно да се обособят различни преграждания на пространството, като се оформят винарни, фитнес и друг тип помещения.
Височината на таваните на повечето помещения на 1-ви и 2-ри етаж достига до 3.30 метра, като височината на всекидневните помещения в къщи тип Б достига до 6,4 м.

Във всяка къща са инсталирани системи за отопление и охлаждане: термопомпа, подово отопление, термопомпен бойлер с вместимост 270 л., система за управление през телефон, окабеляване за домофонна система с камера, интернет, телефон. 
Комплекс е ограден с масивна ограда, като порталът с контрол на достъпа за удобство е разположен при административната сграда. Предвидена е 24/7 жива охрана и видео наблюдение по целия периметър на комплекса.

В района са на разположени ресторанти, детски градини, училища, супермаркети, както и аптеки, банка, конна база, футболно игрище и други обществени обекти.