Създайте луксозен дом със скромен бюджет

 Не е нужно да похарчите цяло състояние, за да направите дома си да изглежда стилен и луксозен. Тези идеи няма да ви струват нищо, освен малко време.

Разчистете всички мебели, които всъщност не използвате. Прекаленият брой столове, маси и дивани може да направи атмосферата в апартамента ви клаустрофобична. Разчистете и плотовете, изберете внимателно кое да се вижда и кое да остане скрито в някой шкаф.


Текстури и цветове. В луксозните домове шареното никога не преобладава, а се добавя като акцент на определени места. Най-лесно става с възглавнички. Комбинирайте различни текстури и цветове, дори не е нужно да си отиват една с друга.


Експериментирайте с изкуството и природата. Изберете нещо голямо и привличащо погледа, пред малките, но много на брой картини, снимки или колажи. За цветята важи същата концепция. Вместо малки и евтино-изглеждащи саксии, направете голям аранжимент от едно или две растения които да привличат погледа. 

 

Представете си луксозен хотел, когато обзавеждате спалнята и банята си. Инвестирайте в качествено, голямо, меко спално бельо, защото леглото привлича цялото внимание в такова помещение. Ако направите всичко бяло или използвате неутрални цветове – бледо розово, лилаво, синьо, спалнята и банята Ви ще придобият нов и елегантен вид. Банята трябва винаги да е безупречно чиста и подредена – това може и да отнеме от времето ви, но ще си заслужава. Приберете органайзерите за козметика и изкарайте кърпите на видно и достъпно място.

С малко креативност, търсене на елегантни и красиви съкровища за дома, както и инвестиция в качествени продукти и време, ще облечете дома си в разкош и лукс, с минимални ресурси.

 

Източник: National association of realtors