Знаково партньорство на жилищния пазар в София

В началото на годината, знаково споразумение стана факт на пазара на средно висок и висок клас жилища в София. Cleves, компания с мултинационален опит, собственик и оператор на апартаменти за отдаване под наем, пое управлението на една от сградите в „Сан Стефано Плаза“. Сделката беше реализирана с посредническите услуги на консултантите от Colliers International.

Това е естественo развитие в резултат на положителните очаквания за бъдещето на пазара на наеми в столицата. Наред с редица други фактори, за него допринасят председателството на ЕС, разрастването на аутсорсинг сектора, който привлича все повече чуждестранни граждани към страната ни, както и ръста на туристи в София (в топ 3 на европейските градове с най-висок ръст на чуждестранните туристи през периода 2009 - 2016 г., по данни на Мastercard).

„Сан Стефано Плаза“ е многофункционален комплекс, който освен жилища за отдаване под наем и продажба, включва офиси клас А, учебен център, търговска част, зона за хранене, фитнес и спа център и паркинг. Проектът притежава сертификат за устойчиво строителство BREEAM 2013 с оценка Excellent, който гарантира по-ниски разходи при експлоатация и по-здравословна заобикаляща среда за живущите и посетителите в комплекса. Намира се на централна локация на ул. „Сан Стефано“ в гр. София.

Иглика Йорданова, Изпълнителен директор на Colliers, коментира: „Беше от изключителна важност за този уникален за България жилищен проект да намерим правилния партньор за дългосрочно сътрудничество. От Colliers сме щастливи да продължим да подкрепяме успешната реализация на „Сан Стефано Плаза“ с услугите, които понастоящем предоставяме – пропърти мениджмънт и консултации при отдаване под наем и продажба“.